De Mike banner
Spacer Spacer Spacer Spacer Spacer Spacer Spacer Spacer Spacer Spacer
Spacer HOME NAAR DE STRIPS HET MIKE FORUM OVER MIKE WEBWINKEL SNUITENBOEK CONTACT LINKS  
Spacer Spacer  
Sponsors
Is het al 5 uur?
( Nog uur, minuten
en seconden )
 
Over Mike

De Mike Ik ben een kruising tussen een Maltezer Leeuwtje en een Lhasa Apso. Eigenlijk ben ik een weesje. Mijn vrouwtje is begin 2013 overleden. Gelukkig mag ik nu bij Tessa en John blijven wonen. Ik verveel mij niet. Elke dag voel ik mij jonger worden. Ben nu 16 jaar oud.

Het onstaan van de site

De strip van Mike en vrienden is begonnen toen Lobbes, een goede vriendin, bij mij kwam logeren. Haar baasje ging op vakantie en die mist haar dan heel erg. Lobbes en ik hebben elke dag iets leuks gedaan. Begin van elke avond stuurden wij via Facebook een plaatje (foto-strip) over onze avonturen door naar het baasje. Steeds vaker werd onze strip, via vrienden, op faceboek gelezen. Daardoor melde er steeds meer vrienden zich aan. "Mag ik meedoen". Natuurlijk... In het begin waren de strips vrij simpel. Daarna werd het steeds meer avontuur. Het is zo leuk om te doen, ik ga gewoon door met alle leuke avonturen!  

Doeeeiii...
Poot van Mike


De dagelijkse spreuk van Mike:

Gastenboek

Voetnoot
 
Vaak wordt er aan Mike gevraagd hoe de strip gemaakt wordt. Het is eigenlijk een foto-strip. Dit is hoofdzakelijk Photoshop en wat creativiteit. Je start met een idee. Je zoekt een achtergrond voor de omgeving. Daarna hondjes, attributen, hun spulletjes etc. op zijn plek zetten. Rest het schrijven van een inleiding boven de strip en de vrienden van een tekstballon voorzien. Hier onder een voorbeeld. ORIGINEEL en RESULTAAT. Deze strip is wel extreem druk maar, dat was het die avond ook in het hondencafé:) Alle strips kun je zien op de pagina NAAR DE STRIPS Er staan er al meer dan 80 op.
         
spacer De Mike spacer De Mike spacer
  ORIGINEEL   RESULTAAT  
John de Bruijn
Vrienden
 
     
 
De Mike Broadcasting Corporation The Netherlands